Novem golf management

Interview – Floris Vos

De oprichter van Novem Golf Management, Floris Vos, startte begin dit jaar een professioneel golf managementbureau. Lees meer over zijn verhaal.
Floris Vos

Oprichter van Novem Golf Management Floris Vos is inmiddels 10 jaar actief als coach in de topgolf. Hij doorzag de verschillende behoeftes van topspelers en het bedrijfsleven en startte begin dit jaar een professioneel golf managementbureau. Topsporters krijgen daar de begeleiding en financiële ondersteuning die ze nodig hebben, bedrijven worden onderdeel van een exclusief golfnetwerk en krijgen een unieke golfbeleving voor zichzelf en hun relaties. 

Wat is precies de reden dat je Novem Golf Management bent gestart?

“Al meer dan 10 jaar heb ik veel verschillende topspelers mogen begeleiden. Mijn rol hierin bestaat vaak voor een deel uit mentale coaching en wedstrijdvoorbereiding. Het hoofddoel is dan om een speler zich zo goed mogelijk te laten voelen onder druk. Dat bereik je voor een deel door het ontwikkelen van routine en gevoel in verschillende spelsituaties, maar een groot deel wordt bepaald door hoe een golfer denkt en omgaat met druk en tegenslag. Wat hierbij absoluut niet helpt is het bestaan van extra stressfactoren naast de al hoge druk van wedstrijden. Toch merk ik dat dat vaak het geval is. Veel spelers hebben financiële zorgen, moeite met organiseren, boekingen, inschrijvingen, sponsoractiviteiten en vinden het vaak moeilijk om een goede planning en trainingsstructuur aan te houden. Het gevolg hiervan is meer vermoeidheid en minder mentale draagkracht. Vanuit Novem bieden wij feitelijk een totale structuur voor alle randvoorwaarden om zo optimaal mogelijk te presteren. Wij ontlasten de speler bij het organiseren en helpen financieren zodat alle focus en aandacht kan worden gericht op het spelen van wedstrijden.”

Wat is de rol voor bedrijven in dit verhaal?

“Bedrijven zijn al sinds jaar en dag betrokken bij de golfsport en fungeren als sponsoren van topspelers. Verhalen dat bedrijven tig-duizend euro betalen aan een speler in ruil voor het dragen van hun logo zien we niet veel meer. De behoefte van bedrijven is veranderd en daar spelen wij op in. Wij nemen bedrijven mee in de wereld van topspelers en verzorgen unieke masterclass dagen en 18 holes events met meerdere topspelers tegelijk. De betrokken bedrijven ontmoeten elkaar tijdens de golfdagen waardoor er een uniek golfnetwerk ontstaat. Een groep van meerdere topgolfers is aanwezig bij deze golfdagen, wat zorgt voor een speciale beleving. De spelers vertellen over hun leven op de tour, er wordt samen getraind en na afloop zijn de spelers onderdeel van een netwerkborrel. De hele opzet met een eigen golfteam is daarnaast extra interessant qua exposure waarde, zeker in deze tijd van social media. Op deze manier krijgen onze sponsoren via meerdere spelers ook extra aandacht in de golfwereld.”

De behoefte van bedrijven zit dus in een stuk beleving?

Ja, dat is wel een heel belangrijke factor. Als sponsor moet je het natuurlijk leuk vinden om talent te supporten, maar bedrijven willen er ook graag iets concreets voor terug. Ons idee om sponsoren mee te nemen de wereld van spelers, is iets dat bedrijven heel leuk vinden. In de afgelopen jaren heb ik met succes op deze manier golfdagen georganiseerd. Bedrijven en hun relaties samen laten trainen met een topspeler, in combinatie met een hapje en drankje, het is een mooie formule. Het opvallende is dat topsporters en ondernemers veel gelijkenis met elkaar tonen; beiden willen goed presteren binnen hun vakgebied. Je kunt van elkaars vakgebied leren, dit levert veel gespreksstof tijdens de golfdagen. Niet voor niets zie ik dan ook dat er vaak leuke interactie ontstaat tussen speler en ondernemer. 

Voor wie zijn de golfdagen bedoeld?

We organiseren de golfdagen voor alle bedrijven en ondernemers die zich graag bewegen in de golfsport en dus ook zelf een passie hebben voor golf. Op deze manier proberen we een groep met gelijkgestemden te vormen, voor wie de golfdagen iets extra’s bieden. Voor onze grotere sponsoren organiseren wij ook exclusieve golfdagen, waarbij een bedrijf ook zorgeloos relaties kan uitnodigen. De golfdagen zijn ook zeker een mooie kans voor bedrijven onderling, je weet nooit welke nieuwe samenwerkingen er kunnen ontstaan.

Wil je meer informatie? Neem contact op wij sturen je meer informatie over de golfdagen en de kosten 

Delen:

Meer berichten

Lorem Ipsum test bericht

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis

Laten we Kennismaken

Novem Golf Management

“De drijvende kracht achter talentvolle golfers”​

Novem Golf Management helpt topspelers naar de volgende stap in hun carriere.

Het management

Het Team

Sponsoren

Ⓒ 2023 - All Rights Are Reserved | By Miss Marinda